سرنوشت اقتصاد جهانی در گرو اقتصاد آسیاست

بررسی‌های تجاری نشان داد که فعالیت کارخانه آسیا در ماه ژوئن کاهش یافته است زیرا تقاضای ضعیف در چین و کشورهای پیشرفته چشم‌انداز صادرکنندگان منطقه را تیره کرده است.

به گزارش بیداربورس، این نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که بازگشت ضعیف‌تر از حد انتظار چین از قرنطینه‌های کووید به آسیا وارد می‌شود که تولیدکنندگان برای پیامدهای افزایش نرخ بهره آمریکا و اروپا آماده می‌شوند.

تورو نیشیهاما، اقتصاددان ارشد موسسه تحقیقاتی دای ایچی لایف در توکیو اظهار کرد که ممکن است بدترین اتفاق برای کارخانه‌های آسیایی گذشته باشد اما فعالیت‌ها به دلیل کاهش چشم‌انداز بهبود قوی در اقتصاد چین، شتاب ندارند.

اقتصاد چین با مشکلاتی مواجه شده است و اقتصاد ایالات‌متحده احتمالاً درد ناشی از افزایش شدید نرخ بهره را احساس خواهد کرد و همه این عوامل باعث می‌شود که تولیدکنندگان آسیایی نسبت به چشم‌انداز ناامید باشند.

نظرسنجی نشان داد که شاخص مدیران خرید تولیدی چین از ۵۰.۹ در ماه مه به ۵۰.۵ در ژوئن کاهش یافت و بالاتر از شاخص ۵۰ واحدی باقی ماند که رشد را از انقباض جدا می‌کند. این رقم، همراه با نظرسنجی رسمی روز جمعه نشان می‌دهد فعالیت کارخانه‌ها رو به کاهش است.

این تاثیر در ژاپن احساس می‌شود که شاخص مدیران خرید در ماه ژوئن به ۴۹.۸ کاهش یافت و پس از گسترش در ماه مه برای اولین‌بار در هفت ماه گذشته، به انقباض بازگشت.

نظرسنجی نشان داد که سفارشات جدید از مشتریان خارج از کشور در ماه ژوئن با سریع‌ترین نرخ در چهار ماه گذشته کاهش یافت که منعکس‌کننده تقاضای ضعیف چین است.

شاخص مدیران خرید کره جنوبی در ماه ژوئن از ۴۸.۴ در ماه مه به ۴۷.۸ کاهش یافت و به دلیل تقاضای ضعیف در آسیا و اروپا، رکود آن را به رکورد دوازدهمین ماه متوالی افزایش داد. بررسی‌های شاخص مدیران خرید نشان داد که فعالیت کارخانه‌ها در تایوان، ویتنام و مالزی نیز کاهش یافته است.

در میان شاخص‌های اقتصادی منتشر شده صنعت تولید هند در ماه ژوئن این روند را کاهش داد و با سرعتی سریع رشد کرد، البته به دلیل تقاضای قوی اندکی کندتر از ماه مه بود.

نظرسنجی بانک مرکزی ژاپن نیز نشان داد که در سه ماهه دوم به دلیل افزایش هزینه‌های مواد خام و حذف محدودیت‌های همه‌گیری مصرف را کاهش داده و احساسات تجاری ژاپن بهبود یافته است.

اقتصاد آسیا به شدت به قدرت اقتصاد چین متکی است که در سه ماهه اول شاهد بازگشت رشد بود اما متعاقباً کمتر از انتظارات بود. سرنوشت اقتصاد آسیا از جمله اقتصاد چین، تأثیر زیادی بر سایر نقاط جهان خواهد داشت زیرا انتظار می‌رود انقباض پولی تهاجمی بر رشد ایالات‌متحده و اروپا تأثیر بگذارد.

بر اساس گزارش رویترز، صندوق بین‌المللی پول در پیش‌بینی‌های منتشر شده در ماه مه اعلام کرد که انتظار دارد اقتصاد آسیا در سال جاری پس از رشد ۳.۸ درصدی در سال گذشته ۴.۶ درصد رشد کند که حدود ۷۰ درصد از رشد جهانی را به همراه خواهد داشت اما پیش‌بینی رشد آسیا در سال آینده را به ۴.۴ درصد کاهش داد و در مورد مشکلاتی مانند تورم بیش از حد انتظار و کاهش تقاضای جهانی هشدار داد.

کد خبر 31434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =